Web Analytics Made Easy - Statcounter

زینی وند با تأکید بر اینکه سردار سلیمانی را نباید تک بعدی و یا با روایت شخصی معرفی کرد؛ گفت: روایت از ایشان باید با گفتمانی باشد که نماینده آن بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، علی زینی وند دوشنبه (1 دی) در مراسم اختتامیه بیست و ششمین جشنواره ملی شعر رضوی کرمان در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر گفت: وقتی نام ایران به میان می آید، یک ایران جغرافیایی در یک نقشه محدود داریم اما ایران بزرگ محدود نشده و مرز ایرانِ فرهنگی در واقع یک گستره بسیار وسیع در دنیا دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

استاندار کرمان با بیان اینکه در ایران بزرگ فرهنگی مؤلفه های فرهنگی شعر، هنر و نقاشی و رویدادهای هنری حرف اول را می زنند، ادامه داد: در این بین شعر گویاترین زبان در پیوند با خیلی از انسان هایی است که حتی با زبان فارسی هم حرف نمی زنند.

 

 

وی اظهار کرد: در خیلی از جاها شعر زیبای فارسی یک زبان فراملی و فراجغرافیایی در این منطقه و باعث افتخار ایرانیان است و هویت محکم و پرافتخار ایرانیان را به نمایش می گذارد.

 

 

استاندار کرمان خاطر نشان کرد: شعر روایتگر اوضاع، احوال، فرهنگ و هویت دوره هایی است که در آن دوره سروده می شود البته آن روایت ها و روایت تاریخ هر مقطع زمانی در کتاب ها، آثار و فیلم ها هم هست اما هیچ کدام به اندازه شعر حال و هوای واقعی هر دوره را منتقل نمی کند.

 

 

وی افزود: بر همین اساس امروز اگر نسل جوان ما پیوندی با هنر و ادبیات هم نداشته باشد اما حال و هوای ایران آن زمان را در شعر سعدی، حافظ و مولوی تبیین می کنند بنابراین شعر دست بالا در روایت تاریخی دارد که نیاز نیست کسی را تشویق و تحریک کنید تا کتاب بخواند، فیلم ببیند و روایت تاریخی نسل های گذشته را بخواند، آن شعر در قالب موسیقی، آواز، ترانه و روایت این خواننده های جذاب به روح و روان نسل ما سرایت می کند.

 

 

زینی وند در ادامه گفت: شعر مؤلفه مهمی است نه تنها روح نواز، آرامش بخش و عاطفه آفرین و ... است اما شعر یک مضمونی است که روایت واقعی آدم های آن دوره را روایت می کند بنابراین شعری که امروز شعرا می خوانند، در کتاب ها و فیلم ها ثبت و ضبط و به نسل های آینده منتقل می شود، آن شعر ساخت هویت ما در طول دوران است و در نسل های بعد، آن شعر یک شناختی از شخصیت و هویت ما را به نسل بعد روایت می کند بنابراین رسالت شعرای امروز ما بسیار سنگین است که چگونه می خواهند این جامعه را روایت کنند.

 

 

وی بیان کرد: نکته دیگر درباره هویت ایرانی اسلامی ما است که باز شعر نقش عظیمی می تواند داشته باشد که این شعر رضوی با فرهنگ خاص ایرانیان، مهمان نوازی ایرانیان، میزبانی از امام رضا(ع) و ارادت ایرانی ها به امام رضا(ع) و اهل بیت که جزئی از هویت و فرهنگ لاینفک ما ایرانیان شده است را چطور روایت می کنند.

 

 

استاندار کرمان افزود: اینکه آیا ارادت ایرانیان به ائمه یک روایت سطحی است یا روایتی است که از عمق اعتقاد می جوشد؟ روایت از شعر عاشورا و یا روایت رویداد اربعین چیست؟ شعر ما چگونه این ها را روایت می کند؟ این ها به نظر بنده در مضامین شعر آنچه که شعراء می توانند بروز دهند، شاید دیگر دانشمندان نتوانند.

 

 

وی ادامه داد: اگر شعرای ما تاریخ شناس هم باشند و تاریخ ادبی هم خوانده باشند و شناخت عمیقی از اهل بیت(ع)، عاشورا، اربعین و روایت شیعه گری داشته باشند ببینید چه هویتی را به نسل آینده منتقل می کنند!

 

 

زینی وند در ادامه اظهار کرد: در کرمان دوباره در سال های آینده یک ادبیات دیگری حول محور جبهه مقاومت و سردار سلیمانی شکل می گیرد و {مهم است که} درباره مکتب سردار سلیمانی چگونه می خواهیم شعر بگوییم؟ و چطور می خواهیم این فرد را معرفی کنیم؟ آیا با روایت خودش می خواهیم معرفی کنیم یا با روایت خودمان؟

 

 

وی افزود: ایشان کسی بود که در دل خاورمیانه ای می رود که بیشترین پایگاه مذهب برادران اهل سنت است و در آن سرزمین اینقدر جذبه ایجاد می کند که او را به عنوان رهبر معنوی خود می پذیرند.

 

 

استاندار کرمان ادامه داد: محبوبیتی که این فرد در آن مناطق در دل اهل سنت دارد، آن روایت را چطور ما می خواهیم انتقال دهیم؟ آیا با یک گفتمانی که مثلاً ممکن است اختلاف زا باشد یا با یک گفتمانی که او نماینده آن بوده است؟

 

 

وی خاطر نشان کرد: درباره سردار سلیمانی چطور می خواهیم ادبیات او را به شعر تبدیل کنیم؟ وقتی که درباره ایران حرف می زند اگر جنبه های دیگر او را روایت نکنید و تک بعدی بخواهید روایت کنید، ممکن است سردار سلیمانی به یک آدم ملی گرای وطن پرست به معنای عام تعریف شود اما اگر روایت حضور ایشان در خاورمیانه و عشق او به ملت های مسلمان و آزادی خواهان و تلاش هایی که در راه استقرار مقاومت در مقابل ظلم و ستیز، داعش و ... انجام داد را روایت کنید، ایران دوستی سردار سلیمانی را به عنوان تقویت ایران و یک پایگاه و هویت مستحکم در دفاع از همه آزادگان دنیا می توانید روایت کنید و این متفاوت است.

 

 

 

زینی وند در پایان گفت: بنابراین این جشنواره یک رویداد بسیار مهم و غنی است و امیدواریم که سال های سال در این استان این رویداد تکرار شود و به عنوان یک رویداد تاریخی، در تاریخ یک استان پرعظمت تاریخ ساز ثبت شود و در مراحل مختلف برای نسل های آینده روایتگر واقعی هویت سرزمین ایران اسلامی باشند.

پایان پیام/667

منبع: شبستان

کلیدواژه: علی زینی وند جشنواره شعر رضوی استاندار کرمان سردار سلیمانی زینی وند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۱۰۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل طراحی پتروپالایشگاه شهید سلیمانی تا پایان ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت گفت: این شرکت طراحی بنیادی پروژه پتروپالایشگاه شهید سلیمانی را تا پایان امسال تکمیل می‌کند و امیدواریم عملیات اجرایی این پروژه سال آینده آغاز شود، - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فرهاد احمدی، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت در حاشیه نخستین روز برگزاری بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشستی خبری اظهار داشت: گام مهمی که شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت در دولت سیزدهم برداشته، دریافت دانش فنی واحدهایی است که تاکنون ازسوی شرکت‌های بزرگ نفتی دنیا صادر می‌شد و هم‌اکنون این دانش فنی در کشور وجود دارد.

وی تأکید کرد: امروز این همت و هدف در بزرگ‌ترین پروژه پتروپالایشگاهی شهید سلیمانی تجمیع شده است و شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، طراحی بنیادی واحدهای لیسانس و غیرلیسانس این پروژه را به‌عهده دارد.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت با اشاره به اینکه گام‌های اولیه خوبی در طراحی بنیادی این پتروپالایشگاه برداشته شده است، گفت: دی‌ماه پارسال طراحی را آغاز کردیم و در کمتر از سه ماه نخستین بخش این پروژه به مرحله مناقصه رسید و امیدواریم تا نیمه نخست امسال بخش دوم و تا پایان سال طراحی بنیادی آن تکمیل و فازهای اجرایی یکی پس از دیگری عملیاتی شود.

احمدی بیان کرد: پارسال در تأمین منابع مالی پروژه‌ها با فراز و نشیب‌های زیادی روبه‌رو بودیم، اما چند رکورد هم داشتیم و در حوزه احداث خطوط لوله و مخابرات نفت پیشرفت 50 درصدی در اجرای پروژه‌ها رقم خورد. رکورد دفن 13 کیلومتر خط لوله در یک روز را ثبت کردیم، همچنین در اجرای ابرپروژه‌های پالایشی، رکورد پیشرفت 32 درصدی در یک سال بی‌سابقه بود که در دولت سیزدهم به‌دست آمد.

وی گفت: در صورت تأمین به‌موقع منابع مالی پروژه‌ها، توان کافی در مشاوران ما برای اجرای به‌موقع پروژه‌ها وجود دارد.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت اساسی‌ترین چالش در اجرای پروژه‌های پالایشی را تأمین به‌موقع منابع مالی پروژه‌ها اعلام کرد و گفت: در پروژه فراسرزمینی پالایشگاه ونزوئلا چند گام اساسی برداشتیم که مهم‌ترین آن این بود که با وجود استاندارد مورداستفاده طراحی آمریکا در این پالایشگاه، استانداردهای خودمان را پیاده کردیم. افزون بر آن توانستیم خدمات سازندگان و تولیدکنندگان داخلی خود را صادر کنیم. در گام سوم، فنون صدور خدمات و معاملات بین‌المللی بر تجربه و دانش ما اضافه شد.

احمدی با اشاره به اجرای عملیات تعمیرات اساسی پالایشگاه ال‌پالیتو در آینده نزدیک، افزود: در پروژه‌های خارجی در آغاز راه هستیم که امیدواریم آیندگان در این مسیر هموار حرکت کنند و از صدور خدمات فنی - مهندسی به دیگر کشورها بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به اینکه در صورت تأمین منابع مالی 9 پروژه خطوط لوله را امسال به بهره‌برداری خواهیم رساند، افزود: تا تیرماه امسال 7 واحد فرآیندی پیچیده طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: همچنین واحد پیچیده و تخصصی هیدروکراکر این پروژه به‌عنوان بزرگ‌ترین واحد هیدروکراکر خاورمیانه به ظرفیت 42 هزار بشکه به‌زودی عملیاتی شود، با راه‌اندازی این واحد همه محصولات ال‌پی‌جی، نفتا، نفت سفید، گازوئیل با استاندارد یورو 5 اروپا تولید خواهد شد.

احمدی گفت: همچنین از بهره‌برداری زودهنگام خط لوله تبریز - خوی - ارومیه تا پایان اردیبهشت‌ماه امسال خبر داد و افزود: این پروژه به طول 220 کیلومتر 14 اینچ و 16 کیلومتر 7 اینچ، در مجموع 236 کیلومتر تعریف و اجرا شده است.

وی افزود: شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با بیش از 60 سال سابقه یکی از شرکت‌های بزرگی طراحی و پروژه‌ای است که تاکنون خدمات زیادی در حوزه پایین‌دست ارائه کرده و در طراحی و ساخت تمامی پالایشگاه‌های کشور نقش داشته است. این شرکت با بیش از 14 هزار کیلومتر ساخت خطوط لوله نقش مهمی در تأمین انرژی ایفا کرده است و همه پالایشگاه‌ها از خدمات و استانداردهای این شرکت بهره برده و خواهند برد.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: اجرای پروژه‌های فراسرزمینی به‌واسطه تکالیفی است که وزیر نفت به‌عهده این شرکت گذاشته است، طبیعتاً این راه باز است و ادامه خواهد داشت و فقط منوط به پروژه ونزوئلا نخواهد بود. هم‌اکنون نیز با چند کشور در حال مذاکره هستیم که به‌محض عملیاتی‌شدن، اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

احمدی با اشاره به به‌کارگیری توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان در اجرای پروژه‌های شرکت ملی مهندسی اعلام کرد: در پروژه ونزوئلا از توان و تخصص چند شرکت دانش‌بنیان استفاده کردیم که ماحصل خدمات ارائه‌شده از سوی این دست از شرکت‌های فعال، صدور بالغ بر 2 میلیون قلم کالای تولیدی داخل کشور بود که این موضوع نشان‌دهنده حجم بالا و ابعاد تخصصی گسترده این پروژه است.

وی ادامه داد: در پروژه ونزوئلا به‌دلیل نداشتن نقشه و مدارک فنی مهندسی، به‌ناچار از مهندسی معکوس استفاده کردیم. شرکت‌های دانش‌بنیان ملزم شدند با مراجعه حضوری، عکس و فیلم تهیه کرده و براساس یک‌سری داشته‌ها، به تولید محصول اقدام کنند.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران یادآور شد: حوزه کاری این شرکت بسیار وسیع است، به‌نحوی‌ که از یک دانشجو گرفته تا شرکتی که سابقه صدساله دارد، می‌توانند در آن نقش ایفا کنند. پهنه کاری شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت همه تخصص‌ها و رشته‌ها را چه در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان و چه در قالب عرصه دانشگاهی در بر می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران بیان کرد: ما در سال 1403 بیش از 900 کیلومتر به ظرفیت خطوط لوله و انتقال فرآورده در کشور اضافه خواهیم کرد که عدد بزرگی است.

احمدی با اشاره به به‌کارگیری توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان در اجرای پروژه‌های شرکت ملی مهندسی گفت: در پروژه ونزوئلا از توان و تخصص چند شرکت دانش‌بنیان استفاده کردیم که حاصل خدمات ارائه‌شده از سوی این دست از شرکت‌های فعال بالغ بر 2 میلیون قلم کالای تولیدی بود که این موضوع، حجم بالا و ابعاد تخصصی گسترده کار را نشان می‌داد.

وی ادامه داد: در پروژه ونزوئلا به‌دلیل نداشتن نقشه و مدارک فنی مهندسی، به‌ناچار از مهندسی معکوس استفاده کردیم و شرکت‌های دانش‌بنیان ملزم شدند با مراجعه حضوری، عکس و فیلم تهیه کنند و براساس یک‌سری داشته‌های به‌دست‌آمده، به تولید محصول اقدام کردیم.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران یادآور شد: حوزه کاری این شرکت بسیار وسیع است، به‌نحوی‌ که از یک دانشجو گرفته تا شرکتی که سابقه صدساله دارد، می‌توانند در آن نقش ایفا کنند. پهنه کاری شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت همه تخصص‌ها و رشته‌ها را چه در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان و چه در قالب عرصه دانشگاهی در بر می‌گیرد.

احمدی درباره اجرای گام دوم طرح توسعه و تثبیت پالایشگاه آبادان بیان کرد: منابع مالی واحدهای تکمیلی طرح توسعه و تثبیت در بودجه سال 1403 تخصیص داده شده است، مقدمات کار در حال انجام است و هم‌اکنون پیشرفت 14درصدی دارد.

وی با بیان اینکه زیرساخت‌های طرح مذکور در حال آماده‌سازی است، تصریح کرد: در صورت تأمین منابع مالی به‌موقع قطعاً شاهد سرعت و پیشرفت سریع در اجرای فاز دوم این طرح خواهیم بود.

وی با اشاره به آخرین وضع طرح‌های ارتقای کیفی نفت کوره در پالایشگاه‌ها گفت: یکی از مهم‌ترین افتخارات سال گذشته شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، انتخاب این شرکت از سوی وزارتخانه‌های نفت و اقتصاد و دارایی و همین‌طور سازمان برنامه‌وبودجه، به‌منظور نظارت بر اجرای طرح‌های کیفی‌سازی، با هدف کاهش نفت کوره در پالایشگاه‌های کشور است. به همین منظور، نشست‌های پرشماری برگزار و طرح‌ها و پروژه‌هایی هم پیشنهاد شد که ما به‌عنوان شرکت منتخب ملزم هستیم هر سه ماه یک‌ بار گزارش عملکرد پروژه‌ها را ارائه کنیم و هم‌اکنون در حال آماده‌سازی برای ارائه گزارش سه ماه نخست امسال هستیم.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران تصریح کرد: در سال 1403 بیش از 900 کیلومتر به ظرفیت خطوط لوله و انتقال فرآورده در کشور اضافه خواهیم کرد که عدد بزرگی است.

احمدی تصریح کرد: شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران متولی اصلی برگزاری همایش هوش مصنوعی است. درحقیقت این شرکت به‌واسطه مهندسی‌بودن در روز پنجم اسفند امسال هم‌زمان با روز مهندس این همایش برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ببینید | روایت سردار سلیمانی از علت ردصلاحیت شدن خود در گزینش سپاه
  • تکمیل طراحی پتروپالایشگاه شهید سلیمانی تا پایان ۱۴۰۳
  • جشن روز دختر در دانشگاه‌های کرمان برگزار می‌شود/تشریح برنامه های دهه کرامت
  • تشکیل زنجیره انسانی مردم کرمان در حمایت از طرح نور پلیس
  • اعتراف مقام آمریکایی درباره ایران به روایت سردار فدوی
  • عجیب ترین فرمانده جنگ ایران و عراق /جانشین سپاه خرمشهر و دوست نزدیک سردار سلیمانی را بیشتر بشناسید
  • سفر روسای اتاق‌های بازرگانی به تهران با هدف سرمایه‌گذاری
  • کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری
  • دست پر «مکتب حاج قاسم» در نمایشگاه کتاب تهران
  • روایت دختران حاج قاسم از اصفهان تا خانه پدری