Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- اکنون یک سال از شهادت و پرواز ملکوتی شهید سلیمانی سپری می‎شود. در این مدت اهالی فرهنگ و هنر در نبود حاج قاسم سلیمانی ساکت ننشستند و با خلق تصاویر زیبا، انتشار کتاب و دل نوشته زیبایی‌های رفتاری و اخلاقی سردار را به تصویر کشیدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، اکنون یک سال از شهادت و پرواز ملکوتی شهید سلیمانی سپری می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مدت اهالی فرهنگ و هنر در نبود حاج قاسم سلیمانی ساکت ننشستند و با خلق تصاویر زیبا، انتشار کتاب و دل نوشته، یادداشت، فیلم و مستند، زیبایی های رفتاری و اخلاقی سردار را نشان دادند.

شاعران نیز قلم را در دست دل گرفتند و با به کارگیری واژگان در قالب های شعر در مدح و رثای سپهبد شهید سرودند و امتزاج زیبایی از شعر و شهادت و حماسه ای حسینی وار را در حافظه ادبی و هنری این مرز و بوم برای همیشه ثبت کردند.

 در این میان به نشر (انتشارات آستان قدس رضوی) همراه با مردم داغدار شد و با انتشار کتاب «ما با تو سربلندیم» سعی کرد با ترسیم شاعرانه سردار دل ها، گوشه ای از ارادت شاعران را نسبت به سرباز مدافع وطن به منصه ظهور برساند و با زبان فاخر هنر و شعر جلوه هایی از شخصیت، زندگی و گفتمان شهید سلیمانی را برای نوجوانان و کودکان نهادینه کند.

سروده‌ای در فراق حاج قاسم

کتاب «ما با تو سربلندیم» مجموعه اشعاری در وصف شهید حاج قاسم سلیمانی حاصل طبع آزمایی 18 شاعر برجسته کودک و نوجوان کشور است که به کوشش حامد محقق و بابک نیک طلب گردآوری و چاپ شده است. «ما با تو سربلندیم» با تصویرگری خاص وحید خاتمی و طراح گرافیک سعید دین پناه در 42 صفحه، قطع وزیری بیاضی در قالب کتاب‌های پروانه به همت به‌نشر منتشر شده است.

مدیرعامل به نشر(انتشارات آستان قدس رضوی) در این زمینه می گوید: «به نشر با تولید آثاری در قالب شعر و داستان سعی کرده، شخصیت و زندگی شهید سردار سلیمانی را به عنوان الگو برای کودکان و نوجوانان معرفی کند. از این رو بعد از شهادت سردار سلیمانی یک اثر با عنوان «ما با تو سربلندیم» برای ایجاد روحیه حماسی در نوجوانان تولید شد.

حسین سعیدی با بیان یکی از ویژگی‎‌های شخصیتی کودکان و نوجوانان، روحیه قهرمان‌جویی و الگویابی است، تصریح می کند: «کودکان در سنین پایین دنبال الگو و اسوه‌ای برای تبعیت از او هستند، بنابراین به دلیل جامعیت عملکردی سردار سلیمانی در صحنه‌های گوناگون و علاقه ای که نوجوانان به سردار سلیمانی دارند، می توان بخش های مختلفی از زندگی این مدافع وطن را در قالب محصولات فرهنگی از جمله کتاب های داستان و رمان برای کودکان و نوجوانان منتشر کرد».

سعیدی با تاکید بر اینکه دشمنان ما به گونه‌های مختلف سعی دارند، چهره شهید سلیمانی را در بین نسل کودک و نوجوان امروزی مخدوش کنند، ادامه می دهد: «در روزگاری که فرزندان ما نیازمند غذای فکری هستند ما در حوزه ادبیات به ویژه شعر و داستان می توانیم شهید قاسم سلیمانی را به عنوان الگوی ملی به کودکان و نوجوانان معرفی کنیم. اگر ما آثاری را در این راستا تولید نکنیم کسانی هستند که ذهن و قلب نوجوانان و جوانان این سرزمین را با آثار مسموم خود منحرف و تولیدات خود را به آن ‌ها القا کنند».

هجر حبیب| سردار سلیمانی چگونه هم‌رزمان خود را انتخاب می‌کرد؟ + فیلمهجر حبیب| راهبرد و مکتب تربیتی ‌«حاج قاسم» ‌برای جامعه چه بود؟‌ +فیلمناگفته‌‌هایی از عملیات نبل الزهرا و آزادسازی حلب به فرماندهی حاج قا‌سم/ مدافعان حرم از حضور شهید سلیمانی روحیه گرفتند

در وصف سردار دل‌ها

حامد محقق از نسل شاعران جوان عرصه کودک و نوجوان که چندین مجموعه شعر با عنوان های «از خودم سوال می کنم»، «ما دو تا پیاده ایم»، «مثل یک درخت» و « از کوفه تا کربلا» از سروده های اوست. با کمک بابک نیک طلب(شاعر حوزه کودک و نوجوان)، اشعار کتاب «ما با تو سربلندیم» را گردآوری کرده است، می‌گوید: هنگامی که خبر شهادت جان سوز سردار حاج قاسم سلیمانی پخش شد و همه مردم در تب و تاب فراق از دست دادن این قهرمان ملی بودند.

من با کمک حامد نیک طلب به کار جمع آوری اشعار در وصف شهید حاج قاسم سلیمانی مشغول شدیم. از آن جایی که زندگی و رفتار این شهید بزرگوار از هر نظر نمونه بوده و برترین هنر یعنی شهادت را برای جاودانه ماندن برگزیده است، در این مجموعه نیز تلاش کرده‌ایم از میان اشعار شاعران کودک ونوجوان، اشعاری را که  دارای بهترین و ناب‌ترین مضامین و مفاهیم شعری باشد را به ساحت این بزرگمرد تقدیم کنیم.

وی اضافه می‌کند: این اثر با بهره‌گیری از اشعار در قالب‌های مختلف شعر نیمایی، چهار پاره، دوبیتی، رباعی و غیره در واقع تلاش دارد بتواند قطره‌ای، ذره ای از زندگی این دلیرمرد را بازگو کند.

به گفته این شاعر هر چند زبان شعر نیز قاصر است و باید در برابر حماسه این شهید دوران سر تعظیم فرود آورد با این وجود سعی کرده‌ایم تا در ادای احترام و تقدیر سهمی کوچک زمینه ایفا کنیم.

شاعر کتاب «مثل یک درخت» مکتب حاج قاسم سلیمانی را مکتب ایثار و فداکاری عنوان می کند و می گوید: با نگاه به زندگی سردار سلیمانی، درس های بسیاری می توان گرفت که یکی از آن ها، کار کردن برای رضا خدا، بی منت و بدون ریا است که همه ما باید سعی کنیم، چون او خالصانه در راه دفاع از اسلام و کشور قدم بگذاریم.

وی در ادامه یکی از شعرهایش را با عنوان شعر «او همیشه هست »که در کتاب ما با تو سربلندیم چاپ شده است را برایمان می خواند:

هر چه گریه می‌کنیم  هر چه آه و ناله می‌کنیم

باز هم سبک نمی‌شویم؟

واقعا  ما بدون او ما بدون دست‌های او

چیستیم؟ گوئیا که نیستیم!

مادرم که شعر تازه مرا شنید، گفت: اشتباه می‌کنی

 او تا همیشه هست  

تا هر آن زمان که آفتاب و تشنگی و کربلا هست

تا هر آن زمان که عزت و شرف هست،

حاج قاسم عزیز ما هست

مکتب سردار ریشه در عاشورا دارد

مهدی طراوتی دانا شاعر کودک و نوجوان و شاعر آئینی که «باران حریف چتر من و تو نمی شود» و «جغرافیای چشم ها» از مجموعه های شعری اوست، در قالب چهار پاره، مثنوی و رباعی اشعاری را به واسطه تعلق خاطر به شخصیت والا و روحیه جهادی سردار سلیمانی سروده است که شعر تو لبخند درختی در کتاب «ما با تو سربلندیم» به چاپ رسیده است.

وی درباره حاج قاسم سلیمانی می گوید: «گرچه سردار سلیمانی با شهادت به آرزوی دیرین خود و جایگاه اصلی اش رسید، شهادت او خون تازه ای را در رگ های انقلاب اسلامی جاری ساخت که ملت بزرگ اسلامی، هیچ گاه فداکاریش در راه دفاع از اسلام را فراموش نخواهند کرد».

طراوتی توانا در ادامه با تاکید بر اینکه مکتب حاج قاسم سلیمانی، یک مکتب نو ظهور نیست، ادامه می دهد: «مکتب این سردار دل ها، ریشه در حماسه عاشورا دارد که در طول تاریخ خون عاشورا در رگ بشریت جاری بوده است و هر از چند گاهی کسانی به تاسی از پیام عاشورا که مبارزه با ظلم جباران تاریخ است، به قیام بر می خیزند و خونشان درخت اسلام را سیراب می کند. مکتب حاج قاسم سلیمانی، مکتب مبارزه با ظلم و کودک کشی و حمایت از مستضعفان جهان در برابر جور و جفای ستمکاران است. حاج قاسم و مجاهدانی چون او سعی دارند با نثار خونشان، راه امام حسین (ع) و پیام عاشورا را زنده نگه دارند. زنده نگه داشتن پیام عاشورا، مسلما به زنده بودن بشریت و انسانیت مرتبط است».

 به گفته این شاعر مکتب این اسوه مقاومت و پایداری نمای کاملی از راه روشن انقلاب برای تحقق تمدن نوین اسلامی و شکل گیری امت واحده ای است که در عصر انتظار، مقدمات ظهور منجی غایب را فراهم می کند.

 او در پایان با یک رباعی درباره سردار بزرگ گفت و گو را به پایان می رساند:

هر چند که دوره پریشانی هاست

دوران عجیب نا مسلمانی هاست

این پرچم سرخ یا حسین بن علی

در پنجه قاسم سلیمانی هاست

خبرهای سرخ، در قصه‌ها، رسم خوبی، مانند تو مرد می‌شوم من، چراغ آسمان، سردار دل‌ها، در راه تو، جاری تر از رود، غیرت همیشه برجاست، آفتاب تاریخ، تو لبخند درختی و شوق، شعرهای آیه شهادت، حال و هوای آسمانی، حاج قاسم، سهم آسمان، صبح جمعه از دیگر اشعار کتاب «ما با تو سربلندیم» است که توسط شاعران کودک و نوجوان از جمله منیره هاشمی، مریم زارعی، مرضیه تاجری، اسماعیل صوفی نژاد، محبوبه صمصام شریعت، طاهره اکرمی، سمیه قبادی، دادیار حامدی، اکرام السادات هاشمی پور، طیبه شامانی(طناز)، مهدی طراوتی توانا، محمد عزیزی (نسیم) و سمیه تورجی سروده شده‌اند.

گزارش از وجیهه تقی زاده

انتهای پیام/281/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کودکان و نوجوانان ما با تو سربلندیم حاج قاسم سلیمانی سردار سلیمانی کودک و نوجوان شهید سلیمانی سردار دل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۳۵۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلفیق اماکن ادبی در کنار نمایشگاه کتاب ظرفیت فعال‌سازی گردشگری ادبی را دارد

فرزانه گفت: تلفیق و قرارگیری اماکن ادبی در کنار نمایشگاه کتاب، ظرفیت فعال‌سازی گردشگری ادبی را دارد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مسعود فرزانه، مدیر انتشارات به نشر (آستان قدس رضوی) درباره حال و هوای نمایشگاه کتاب اشاره کرد: در دوران پساکرونا و در ۲ سال گذشته خوشبختانه شاهد استقبال و اقبال مخاطبان و عموم علاقه‌مندان به رویداد نمایشگاه کتاب هستیم. از این رو، لازم است به منظور افزایش این روند مثبت و سازنده، با توجه به حضور رقبای جدی برای کتاب، ترویج کتاب و تبلیغ کتابخوانی از سوی افراد کتاب‌شناس و عناصر مرتبط با ناشران و کتابفروش‌ها در دستور کار قرار گیرد.

فرزانه همچنین با تاکید بر تلاش برای کم‌رنگ کردن شایعه گرانی کتاب در کشور (گران نمایی کتاب) ادامه داد: ضروری است کتاب‌های خوب و خوش‌خوان را معرفی کنیم و در جامعه گسترش دهیم.

به گفته او، باید از ترویج کتاب‌های سطحی و بی‌محتوا جلوگیری کرد و طعم کتاب خوب را به مردم چشاند تا مردم بدانند در این جسم بی‌جان چقدر معانی جاندار دیده می‌شود.

مدیر انتشارات به نشر (آستان قدس رضوی) همچنین نمایشگاه کتاب را بهترین موقعیت و شرایط برای آشتی دادن مردم با کتاب‌های خوب دانست که باید از آن بیشترین بهره را جست.

فرزانه با اشاره به اینکه روند اتصال و ارتباط مردم با نمایشگاه روند صعودی و افزایشی است، گفت: با این حال، تداوم و سیر صعودی آن منوط به اصل مهم «توجه به حقوق» خواننده است.

به گفته او، از جمله این حقوق علاوه بر صرف هزینه اختصاصی زمان برای خواندن آن، این است که کتب ارائه شده در نمایشگاه نباید نمای دورشان خوب باشد و نمای نزدیکشان خراب.

مدیر انتشارات به نشر (آستان قدس رضوی) این وضعیت را به زباله علمی، رعد و برق بی باران و مغازه خالی گشودن تعبیر کرد.

فرزانه معتقد است که کتاب خوب دچار پرگویی و بی‌محاباگویی و زبان‌چرانی نیست، چرا که این عوامل مخاطب را پس می‌زند.

او همچنین درباره کیفیت کتاب‌های عرضه شده در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: توجه به موضوع بهترنویسی به جای بیشترنویسی، بازنویسی، توجه به حقوق خواننده، ارتقای تکنیکی و فرمی شامل صفحه‌آرایی، طراحی گرافیک، چاپ و صحافی، تنوع بخشی به عناوین و تخصصی‌تر شدن آن‌ها ازجمله روند‌های بهبودیافته در نمایشگاه‌های اخیر است. لیکن باید استاندارد کتاب را تدوین و طراحی کرد.

فرزانه در این مورد توضیح داد: این استانداردسازی باید معطوف به ۲ قسمت باشد؛ یک، محتوای کتاب شامل ۳ لایه پژوهش، نگارش و ویرایش و دوم، فرم کتاب شامل فونت، صفحه‌آرایی متن، طراحی جلد، چاپ و صحافی تا بتوان بر اساس آن کتاب‌های استاندارد را شناخت و سره را از ناسره جدا کرد.

او به گردشگری ادبی اشاره کرد و ادامه داد: تلفیق و قرارگیری اماکن ادبی در کنار نمایشگاه کتاب ظرفیت فعال‌سازی گردشگری ادبی را دارد.
به گفته مدیر انتشارات به نشر (آستان قدس رضوی)، با توجه به اقبال عمومی در سطح جهان و با توجه به غنای فرهنگی و ادبی تمدنی ایران می‌توان از ظرفیت نمایشگاه کتاب در این خصوص بهره برد.

فرزانه ادامه داد: رونق فرهنگ کتابخوانی، دیدن مکان‌ها و موقعیت‌ها و عینیت یافتن انگاره‌های ذهنی در خصوص مولفان و نویسندگان، استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی برای جذب توریست‌های خارجی، دیدار با نویسندگان شهیر در قید حیات، ایجاد ارتباط و آشنایی با کشور از طریق کتاب و معرفی کتب مناسب به مخاطبان، بخشی از دستاورد‌های این رویداد و جریان فرهنگی است که می‌تواند به اقناع نگاه جستجوگرانه و عالمانه برای تطبیق آنچه در کتاب‌ها خوانده شده با واقعیت منجر شود.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • تلفیق اماکن ادبی در کنار نمایشگاه کتاب ظرفیت فعال‌سازی گردشگری ادبی را دارد
  • کتاب «آینده می‌افتد زمین» رونمایی می‌شود
  • عرضه روایت مستند کودکی حاج قاسم در نمایشگاه کتاب
  • عرضه روایتی از هشت سال دفاع مقدس در قالب رمان
  • مبارزترین فرهنگ ادبی بین‌المللی فرهنگ فلسطینی است
  • عرضه ۶ عنوان کتاب جدید درباره حاج قاسم سلیمانی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • عجیب ترین فرمانده جنگ ایران و عراق /جانشین سپاه خرمشهر و دوست نزدیک سردار سلیمانی را بیشتر بشناسید
  • روایتی متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره ننه سرما + فیلم
  • دست پر «مکتب حاج قاسم» در نمایشگاه کتاب تهران
  • جان تری و توصیف شخصیت های فوتبالی در قالب کلمات کوتاه / زیرنویس فارسی